Activitatea Didactică

Cadrele didactice ale facultăţii au publicat două cărţi în anul 2015, ambele semnate de prof. univ. dr. Ciprian Vălcan. Prima dintre acestea, intitulată Cioran, un aventurier nemişcat a apărut la editura All de la Bucureşti şi a fost recenzată atît la postul de televiziune ProTv cît şi în cele mai importante reviste culturale din România, precum şi pe numeroase site-uri cu specific cultural, fiind una dintre cele mai comentate cărţi ale anului 2015.

A doua carte, publicată de Ciprian Vălcan în colaborare cu conf. univ. dr. Dana Percec, decanul Facultăţii de Litere de la UVT, a apărut în Cehia cu titlul Metafyzika cyklistu, reprezentînd traducerea în limba cehă a volumului publicat în anul 2013 la editura All din Bucureşti cu titlul Metafizica bicicliştilor.

Acest volum a fost prezentat în Cehia în luna mai a anului 2016, fiind realizate lansări de carte cu prilejul Festivalului Internaţional Noaptea literaturii, Praga, 11 mai 2016, în cadrul unei seri româneşti organizate de editura Herrmann-Synnove, 12 mai 2016, precum şi în cadrul Tîrgului de Carte de la Praga, 14 mai 2016.

Sunteți aici: Acasă | Activitate | Didactică