Facultatea de Drept şi Administraţie Publică - Tibiscus

EUROPA ..... ÎNCOTRO?

12 Mai 2017 În Ştiri
EUROPA ..... ÎNCOTRO? EUROPA ..... ÎNCOTRO?

În data de 9 mai 2017, pentru a marca Ziua Europei, studenţii Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică, îndrumaţi de conf. dr. Corhan Adriana, coordonatoarea Centrului de Cercetări Fundamentale şi Aplicative în Domeniul Dreptului, alături de colegii lor din Liga Studenţilor din cadrul Universităţii Tibiscus din Timişoara au organizat la Casa Adam Müller-Guttenbrunn din Timişoara, simpozionul cu tema “Europa, încotro?”.

Evenimentul a fost prezentat de prof dr. Ciprian VĂLCAN împreuna cu Eugen MOROŞAN, (student, anul IV, FDAP).

În deschiderea evenimentului a vorbit de E.S. domnul Cosmin BRÂNZAN, Consulul Onorific al Franţei la Timişoara, urmat de E.S. domnul José MIGUEL VIÑALS, Consulul Onorific al Spaniei la Timişoara – într-un interviu realizat de Eugen Moroşan.

Partea a doua a evenimentului a fost deschisă de George CHIVA-MOLNAR (student, anul III, FDAP) cu eseul “Educaţie, formare şi sport în Uniunea Europeană” şi încheiată de Laura CRAŞOVEANU care a prezentat concluziilor chestionarelor realizate de studenţii FDAP pe tema drepturilor omului.

Partea a treia a evenimentului a constat într-un proces simulat pe tema încălcării drepturilor omului în penitenciare, prezentat de Centrul de Cercetări Juridice Aplicate al FDAP, coordonat de conf. dr. Adriana CORHAN, la care au participat lector dr. Mădălina JEBELEAN, asist. dr. Florin BAN şi studenţii FDAP, Eugen MOROŞAN şi Andrei MATEI. La manifestare a fost prezentă şi o echipă de filmare de la Televiziunea Europa Nova.

Sunteți aici: Acasă | Ştiri | EUROPA ..... ÎNCOTRO?